fbpx

Tags : Градоначалник Струмица

За градоначалник на Струмица поднесени три кандидатури и осум советнички

До Општинската изборна комисија во Струмица се поднесени три кандидатури за градоначалник: Костадин Костадинов од СДСМ и коалицијата, Жан Дрвошанов од ВМРО ДПМНЕ и коалицијата и Васе Витанов од Интегра-Македонска конзервативна партија. За членов на Советот се доставени осум кандидатски листи: Група избирачи од Шефкет Асанов, Демократска партија на Турците, Единствена Македонија, Интегра-Македонска конзервативна партија, […]

Честитка од градоначалникот Јаневски по повод Светскиот ден на здравјето

Денес целиот свет, под покровителство на Светската здравствена организација, го одбележува 7. Април како Светски ден на здравјето. По 72. пат овој ден го привлекува вниманието на светската јавност на најважната и највредната работа во животот на луѓето, а тоа е здравјето. За жал, и годинешното одбележување на Светскиот ден на здравјето се случува во […]

Честитка од градоначалникот Јаневски по повод празникот 8 Декември-Св. Климент

Почитувани сограѓани, Денес го чествуваме словенскиот просветител Свети Климент Охридски, родоначалник на словенската литература и црковно беседништво, создавач на Охридската книжевна школа, прв оригинален словенски и македонски поет, говорник и преведувач ко јбил назначен за прв словенски епископ на Балканот. Да го чуваме достојно ликот и делото на Свети Климент Охридски, затоа што споменот за […]