fbpx

Tags : јавни собири

Завршија јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници

Во населените места Добрејци и Просениково се одржаа последните средби со граѓаните со што и завршија сите планирани јавни собири со граѓаните од урбаните и месните заедници, информираа денеска од Општината На средбите градоначалникот Костадин Костадинов со неговиот тим, советници и претставници на општинските јавни претпријатија со граѓаните разговараа на актуелни теми, ги разгледуваа реалните […]

Граѓаните од Муртино, Банско и Габрово даваа предлози за проекти

Нови предлог проекти во општинските програми за новата буџетска година синоќа дадоа жителите од населените места Муртино, Банско и Габрово на средбите со општинската администрација и претставници на јавните претпријатија. Јавните собири вечер продолжуваат во Свидовица, Куклиш и Костурино. Собирите почнаа на 7, а завршуваат на 18 ноември.

Преку јавни собири со граѓаните се крои буџетот за наредната

На иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов и оваа година буџетот на општина Струмица за 2023 година ќе се крои заедно со граѓаните преку одржување на Јавните собири во градот и населените места, информираа денеска од Општината. Синоќа во Домот на АРМ се одржа Јавен собир со граѓаните од осумтте урбани заедници во градот на кој […]

Завршија Јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници

Завршија Јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници во општина Струмица, информираа од локалната самоуправа. Во изминатите две недели се одржаа вкупно 19 собири, два со граѓаните од осумте урбани заедници во градот и 17 со жителите од населените места. Целта на Јавните собири беше да се слушнат предлозите од граѓаните во време […]

Почнаа Јавните собири по населените места

По одржаните јавни собири со граѓаните од урбаните заедници во градот, од вчеравечер тие започнаа да се одржуваат по населените места, информираа од Општина Струмица. Општинскиот тим предводен од претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски, одржаа собири со граѓаните од населените места Баница, Водоча и Вељуса.