fbpx

Tags : крст

Светиот крст во Струмица го фати Љубе Шопов

Триесетгодишниот Љубе Шопов од Струмица денеска го фати светиот крст во водите на базенот „Аквариус“ во Струмица. Тој најбргу стигна до крстот по кој скокнаа дваесет граѓани. Претседателот на Советот на Општина Струмица на Шопов му врачи Плакета-православен крст, а доби и подароци од спонзорите. Фаќањето на крстот на Шопов му го честиташе и градоначалникот […]

Светиот крст во Струмица го фати Трајче Серафимовски

Дваесет и девет годишниот Трајче Серафимовски денеска го фати светиот крст на базенот „Аквариус“ во Струмица. Тој досега два пати скокал по крстот и исто толку пати пати го фаќа. Денеска за скокање по крстот беа пријавени 15 граѓани, а чинот на фрлањето и фаќањето на крстот го следеа голем број граѓани. Серафимовски од Општина […]