fbpx

Светиот крст во Струмица го фати Трајче Серафимовски

 Светиот крст во Струмица го фати Трајче Серафимовски

Дваесет и девет годишниот Трајче Серафимовски денеска го фати светиот крст на базенот „Аквариус“ во Струмица.

Тој досега два пати скокал по крстот и исто толку пати пати го фаќа.

Денеска за скокање по крстот беа пријавени 15 граѓани, а чинот на фрлањето и фаќањето на крстот го следеа голем број граѓани.

Серафимовски од Општина Струмица доби Плакета-православен крст и подароци од спонзорите.

Share via
Copy link