fbpx

Tags : Водици

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Водици

Почитувани сограѓани – верни поклоници на Христа, Време е да му се израдуваме на деветнаесеттиот ден од јануари, денот во кој го славиме Водици или Богојавление, еден од најголемите и најубавите христијански празници. По Бадник, Божик и Василица дојде денот со кој ги заокружуваме таканаречените „некрстени денови“ од циклусот – зимски празници. Денес со пиетет, […]

Светиот крст во Струмица го фати Љубе Шопов

Триесетгодишниот Љубе Шопов од Струмица денеска го фати светиот крст во водите на базенот „Аквариус“ во Струмица. Тој најбргу стигна до крстот по кој скокнаа дваесет граѓани. Претседателот на Советот на Општина Струмица на Шопов му врачи Плакета-православен крст, а доби и подароци од спонзорите. Фаќањето на крстот на Шопов му го честиташе и градоначалникот […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Водици

Почитувани сограѓани од христијанска вероиосповед, Во овој месец исполнет со духовна благодат, Богојавление – Водици е еден стожерните празници кои ја будат во нас љубовта кон животот и верата на која и припаѓаме. Споменот за крштевањето на Исус Христос во осветените води на реката Јордан од страна на Св. Јован Крстител, не повикува да ја […]

Министерката Тренчевска меѓу струмичани на одбележувањето на Водици

Министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска, денеска присуствуваше на церемонијата на положувањето на крстот во осветените води во базенот „Аквариус“ во Струмица по повод големиот христијански празник Водици. На одбележувањето присуствуваа голем број граѓани и претставници на Општина Струмица.

Министерката Тренчевска меѓу струмичани на одбележувањето на Водици

Министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска, денеска присуствуваше на церемонијата на положувањето на крстот во осветените води во базенот „Аквариус“ во Струмица по повод големиот христијански празник Водици. На одбележувањето присуствуваа голем број граѓани и претставници на Општина Струмица.

Честитка од градоначалникот Костадинов за Водици

Драги мои сограѓани, возљубени чеда во Господа, Со големо задоволство Ви испраќам уште една јануарска честитка, овојпат по повод денешниот празник Богојавление – Водици, еден од најголемите наши празници, впечатливо напишан во христијанскиот календар. Денес го славиме денот кога Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан, со што му се дава значење […]

Светиот крст во Струмица го фати Трајче Серафимовски

Дваесет и девет годишниот Трајче Серафимовски денеска го фати светиот крст на базенот „Аквариус“ во Струмица. Тој досега два пати скокал по крстот и исто толку пати пати го фаќа. Денеска за скокање по крстот беа пријавени 15 граѓани, а чинот на фрлањето и фаќањето на крстот го следеа голем број граѓани. Серафимовски од Општина […]