fbpx

Tags : Општина Ново Село

Апел од Општина Ново Село за внимателно возење заради санирање

Општина Ново Село апелира до граѓаните да возат внимателно на патиштата во општината, бидејќи на терен на одредени локации се врши подготовка за санирање и асфалтирање на ударни дупки и истите ќе бидат асфалтирани до сабота, 25 декември, а понатаму следува санација и во останатите населени места.

Соопштение на Општина Ново Село за пожарот на депонија „Солена

Почитувани, Општина Ново Село во соработка со ЈПКД „Комуна“ Ново Село и ПП Единица Ново Село се на терен веќе неколку дена, и прават реални напори за гаснење на пожарот кој избувна на депонијата, и во моментот е под контрола. Екипите се се уште на терен и ќе ја следат ситуацијата. Општина Ново Село во […]