fbpx

Tags : понеделник

В понеделник дефиле на ТППЕ-Струмица со против пожарни возила

ТППЕ Струмица ги известува граѓаните и учесниците во сообраќајот дека на ден 20.05.2024 година (понеделник) во 10.00 часот, по повод денот на пожарникарите во Р.Македонија, по улиците низ градот ќе имаме дефиле со противпожарните возила со вклучени сирени и ротациони светла. Маршутата на движење е следнава:(Тргнување во 10.00 часот по ул.Гоце Делчев, ул.Маршал Тито, ул.Невена […]

В понеделник ќе се прска против комарци во 8 општини

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 29 април 2024 година, во раните утрински часови и во текот на пладневните часови ќе се врши ларвицидна дезинсекција во период од 09.00 до 16.00 часот со следниот распоред: На 29.04.2024 (понеделник), во општините Валандово, Дојран, Радовиш, Конче, Ново Село, Босилово, Василево и Струмица. Доколку […]

Филипче: Од понеделник почнува теренска вакцинација низ државата

Од понеделник почнува теренска вакцинација низ државата. Денеска на работниот состанок со директорите на Здравствените домови и членовите на Националната работна група за ковид 19 вакцинација, ги утврдивме насоките за организација, а Здравствените домови до петок треба да изготват план и организација за секој ден, време и место на теренската вакцинација. На граѓаните ќе им […]