fbpx

Tags : Премиер Зоран Заев

Обраќање на премиерот Заев по повод Светскиот ден на борба

„Сиромаштијата е една од најтешките состојби за било кое општество. Вие граѓаните најдобро знаете дека не само зборот, туку и делата за искоренување на сиромаштијата се нашиот секојдневен мотив. И не само на Светскиот ден на борбата против сиромаштијата, туку секој ден. И не само заради социјалдемократските вредности, туку заради човечноста. Делата во изминативе години […]

Избрана новата Влада на чело со премиерот Зоран Заев

Пратениците вечерва ја изгласаа новата Влада на Република Северна Македонија на чело со премиерот Зоран Заев, кој по втор пат ќе ја предводи. За Владата предводена од Заев гласаа „За“ гласаа 62 пратеници, „Против“ беа 51 пратеници, немаше воздржани, а присутни во собраниската сала беа 115 пратеници. Новата Влада е составена од 19 министри, седум […]