fbpx

Tags : продолжува

Утре продолжува Струмица опен фестивал 2022

Утре 06.08 продолжуваме со Струмица Опен Фестивал 2022. Оваа, втора недела ќе биде  во духот на спортот и рекеацијата. Започнуваме со Баланс бајк – трка за најмалите на 06.08 (сабота) Во градскиот парк ќе се натпреваруваат најмладите струмичани од 2 до 7 години во повеќе категории. Да се развие спортски и натпреварувачки дух кај децата […]

Продолжува кроењето на дрворедите во Струмица

Се известуваат граѓаните дека екипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“дека во недела 19 декември продолжува со акцијата за кроење на дрворедите низ Струмица. Акцијата продолжува на улица Маршал Тито -Старата Струмичка чаршија, поточно од топчето до Хотел Централ. Заради присуство на механизација со која се кројат и отстрануват сечените гранки, […]