fbpx

Tags : проекти

Утврдени трите приоритетни проекти на Општина Струмица за 2023 година

Набавка на еко електрични автобуси и поставување на модерни смарт постојки, поставување на фотоволтаици на сите основни и средни училишта и соларен катастар, ова се трите приоритетни проектни иницијативи за буџетската 2023 години. Тие добија најмногу бодови од вкупно предложените 9 проектни иницијативи од страна на граѓаните од урбаните и месните заедници, претставниците на невладиниот […]

„НОВУС“ почна со реализација на два значајни проекти

Центарот за истражување и анализи „НОВУС“ го имплементира проект „Граѓанско сојузништво за репортери без граници“ во партнерство со „Медија Флеш“ – Струмица. Вкупната вредност на проектот изнесува 6.850,00 евра. Главната цел на проектот е да се придонесе кон создавање на околина за суштинска партиципација на медиумските здруженија како влијателни актери во општеството во поглед на […]

Избрани трите најприоритетни проекти за реализација во 2022 година

Во рамките на Буџетскиот форум во општина Струмица 2021/2022, синоќа во големата сала на Домот на АРМ се одржа четвртата буџетска сесија на којашто граѓаните ги избраа трите најприоритетни проекти за реализација во новата буџетска година. Од тринаесетте приоритетни проектни иницијативи, најмногу гласови добија следните проекти: -Намалување на цените за приклучок на гас или субвенционирање […]

„Еуромакс“ продолжува со поддршка на локални проекти

Еуромакс Ресоурцес и во текот на октомври ќе продолжи со кампањата под мотото „Со акција и дела за подобар живот СЕГА и ВЕДНАШ“ за финансирање локални проекти во регионот, се вели во соопштението за јавност што компанијата денес го дистрибуираше. Во продолжение во целост ви го пренесуваме соопштението на компанијата:  „Како општествено одговорна компанија сакаме […]