fbpx

Tags : раѓање

Одбележана 68 годишнината од раѓањето на претседателот Трајковски

Општина Струмица и верните струмичани повторно му се поклонија на струмичанецот со чие име и дело бескрајно се гордеат, објави градфоначалникот Костадин Костадинов. -Денес пред споменикот подигнат во негова чест, му одадовме почит на вториот македонски Претседател Борис Трајковски, по повод 68-годишнината од неговото раѓање.Ми беше чест и задоволство повторно да одржам реч за животот […]

Одбележана годишнината од раѓањето на Борис Трајковски

Општина Струмица денеска ја одбележа 67-годишнината од раѓањето на трагично загинатиот македонски претседател Борис Трајковски. Пред неговиот споменик ,,Македонија” во градскиот парк, претставници на неговото семејство, на Советот на општина Струмица, политички партии и здруженија положија свежо цвеќе, а за животот и делото на Трајковски зборуваше Зоран Костадинов, член на Советот на општина Струмица. -И […]

Струмица ја одбележа годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

Општина Струмица денеска гордо и достоинствено одбележа 151 година од раѓањето на апостолот на македонското револуционерно движење, Гоце Делчев. Пред споменикот подигнат во негова чест, за животот и делото на Делчев зборуваше градоначалникот Костадин Костадинов кој потенцираше дека Гоце за Македонија се бореше, за Македонија ги негуваше своите социјалистички и револуционерни идеи и за истата […]

Одбележана годишнината од раѓањето на претседателот Борис Трајковски

Со посебна чест и почит, денеска, на денот кога ако беше жив ќе наполнеше 66 години, говорев за трагично загинатиот претседател Борис Трајковски и положив цвеќе пред неговиот споменик, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Претседателот Трајковски беше на рамништето на најистакнатите архитекти и неимари на мирот во европски и светски рамки, но и олицетворение […]

Одбележани 65 години од раѓањето на претседателот Трајковски

Со пригодна програма и полагање цвеќе пред споменикот „Македонија“, подигнат во чест на трагично загинатиот претседател Борис Трајковски, денеска  беше одбележана 65 годишнината од неговото раѓање. За животот на вториот македонски претседател говореше градоначалникот Коста Јаневски. – Многу пати досега сме зборувале за животниот и професионалниот пат на нашиот сограѓанин и секогаш тие наши навраќања […]