fbpx

Tags : санирање

Босилово бара помош за санирање на оштетен мост кај Секирник,

Денеска, директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, на покана на градоначалникот на Општина Босилово, Ристо Манчев, го посети мостот во атарот на село Секирник на реката Струмица којшто е видливо оштетен, во лоша состојба и претставува опасност за тие што го користат. Според Ангелов, еден од носечките столбови кој ја држи конструкцијата […]

Апел од Општина Ново Село за внимателно возење заради санирање

Општина Ново Село апелира до граѓаните да возат внимателно на патиштата во општината, бидејќи на терен на одредени локации се врши подготовка за санирање и асфалтирање на ударни дупки и истите ќе бидат асфалтирани до сабота, 25 декември, а понатаму следува санација и во останатите населени места.