fbpx

Tags : соработка

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Локалниот младински

Претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и претседателот на Локалниот младински совет на Општина Струмица потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира „Медија Флеш“, а во кој активно […]

Костадинов:важна е соработката меѓу локалната и централната власт

Со премиерот Димитар Ковачевски и министри од Владата, денеска од новата градинка „Виножито“ пуштивме силна порака за важноста на соработката помеѓу локалната и централната власт. Токму оваа градинка е плод на таквата соработка, поддржана од Светска банка. Како Општина на која децата и се приоритет, а во соработка со ресорните министерства, постојано инвестираме во подобрувањето […]

Во Струмица одбележан Европскиот ден на соработка

Со одржување на неколку настани во детските градинки и на велосипедските патеки, денеска во Струмица беше одбележан Европскиот ден на соработка Интгеррег 2023. На одбележувањето присуствуваа и партнерите на општина од Струмица од соседна Бугарија во рамките на Интеррег-ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија и државниот секретар во Министерството за […]

Општина Струмица и Здружението „Проект среќа“ потпишаа меморандум за соработка

Градоначалникот Костадин Костадинов и претседателката на Здружението „Проект среќа“ Кристина Арнаудова Петровски, денеска потпишаа Меморандум за соработка меѓу Општина Струмица и Здружението, соопштија денеска од Општината. Соработката ќе вклучува заедничка работа во подобрување на  едукацијата и влијанието врз децата и младите од основните  и средните училишта на теми филантропија, општествена одговорност, емпатија, донирање, прифаќање на различностите, спречување […]

ЕУРОМАКС РЕСОУРЦЕС: Секогаш се залагаме за транспарентност и соработка со

Комерцијална ПР објава Во духот на партиципативната демократија, засилената улога на „граѓанинот“ и организираните форми на граѓанско здружување по прашањата за заштита на животната средина кои се втемелени и во „Архуската Конвенција“, менаџментот на Еуромакс во континуитет се залага за широка транспарентност и максимална достапност со аргументирани информации. Секогаш сме подготвени за конструктивен дијалог и […]

Пред радовишани претставен концептот за развиена соработка меѓу полицијата и

Денеска Одделението за внатрешни работи Радовиш на градскиот плоштад во Радовиш реализираше активност од кампањата „МВР за граѓаните – заедница, доверба и одговорност“. Полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Струмица и ОВР Радовиш преку непосреден разговор со граѓаните и делење на летоци ги запознаа присутните со важноста на градењето партнерство помеѓу полицијата и […]

Општина Василево склучи договор за соработка со Независниот синдикат на

„Ми претставува особена чест што денес склучивме договор за соработка со синдикалната подружница при Независниот синдикат на полицијата при Струмица, претставувана од претседателот Миле Милески“, информираше градоначалникот нса општина Василево Славе Андонов преку својот ФБ профил https://www.facebook.com/slave.andonov. Согласно Договорот потпишан со претседателот на синдикалната подружница од Струмица, Миле Милески, општина Василево,  по предлог на Комисија формирана […]

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ЗНМ и Лекарска комора

Денеска во просториите на ЗНМ беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Здружението на новинари и Лекарската комора со кој се обврзуваат двете организации заеднички да работат на подигнување на нивото на соработка меѓу професиите кои ги застапуваат и унапредување на здравствената култура во нашата земја.  Двете организации во изминатиот период утврдија дека постои потреба за […]

Еуромакс Ресоурцес ја зајакнува соработката со невладиниот сектор

Еуромакс Ресоурцес ја интензивира својата соработка со граѓанскиот сектор преку поддршка и воспоставување отворена комуникација за прашања кои ги интересираат сите граѓани во земјава. Затоа што, визијата на компанијата е приватниот сектор да креира и одржува партнерска врска со граѓаните, особено преку официјалните здруженија и невладини организации кои и официјално ги артикулираат очекувањата на заедницата. […]