fbpx

Tags : Спасовски

Министерот Спасовски ја пофали работата на СВР Струмица

-Од она што го слушнав на денешниот брифинг за СВР Струмица – вкупната ефикасност во откривачката дејност на ова подрачје годинава бележи зголемување за 18%, споредбено со истиот период 2022 година, и изнесува 60%, наспроти ланските 42%. Тоа, главно се должи на зголемената ефикасност во делот на класичниот криминал, при што реализацијата е зголемена за […]

Спасовски:Главен организатор и извршител кој ја усмртил малолетничката е лицето

Интегрално обраќање на министерот Спасовски на заедничка прес-конференција со ОЈО Бубевски МВР во координација и под водство на ЈО во текот на изминатата ноќ го расчисти случајот, откако вчера се добија информациите, се обезбедуваа доказите и беа пронајдени телата на двете лица кои се водеа за исчезнати. Иако, за жал, разрешницата не нѐ доведе до […]

Спасовски: Во сите градови надвор од Скопје веќе се работи

Денеска, министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски за време на реализирањето на проектот Отворен Кабинет во СВР Струмица, беше запрашан за замена на личните документи, односно за можноста граѓаните коишто живеат надвор од Скопје да ги заменат личните документи. Спасовски информираше дека граѓаните од внатрешноста надминаа 80 отсто од замената на личните документи на граѓаните. […]

Министерот Спасовски со Отворен Кабинет во СВР Струмица

Денеска во рамки на серијата посети со проектот „Отворен кабинет“, со кои се опфатени сите Сектори за внатрешни работи вклучувајќи ги и Одделенијата за внатрешни работи низ државата, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски оствари средби со граѓаните во СВР Струмица, како дел од веќе утврдениот концепт „МВР за ГРАЃАНИТЕ“. „Преку овој проект сакам лично […]

Спасовски на традиционален 30. Меѓународен фестивал – “Пролетни веселби“ –

Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски присуствуваше и се обрати на традиционалниот 30. Меѓународен фестивал – “Пролетни веселби“ – Хид Бах Шен Фест, во валандовско Чалакли. „Оваа убава манифестација, како дел од културно-фолклорното наследство на турската заедница, но и како дел од меѓусебната македонско-турска сплотеност на ова наше поднебје претставува еден од многуте примери […]

Министерот Спасовски одржа работна средба со раководствата на СВР Струмица

Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски одржа работна средба со раководствата на СВР Струмица, СВР Штип, како и Регионалниот центар Исток со цел согледување на сработеното, како и лично запознавање со реализираните активности во 2022 година и со постигнатите резултати. На средбата министерот Спасовски беше информиран за безбедносната состојба на подрачјата на СВР Струмица, […]

Министерот Спасовски присуствуваше на Отворениот ден на полицијата со граѓаните

Денеска во Струмица, Струга, Велес, Крива Паланка и Крушево започнаа свечените активности по повод  7 Мај – Денот на македонската полиција.  Под мотото „МВР за граѓаните“, согласно веќе етаблираниот концепт ,,Полицијата во служба на граѓаните”, се одржаа свечености на кои присуствуваше раководството на МВР на различни локации во државата, но со заедничка цел – полицијата да биде […]

Министерот Спасовски во посета на 73. реконструиран објект на ОВР

Денеска, (27.04.2022) министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски беше во работна посета и увид на 73. реконструиран објект на Одделението за внатрешни работи Радовиш, односно беше пуштен во употреба четвртиот реновиран објект на МВР во рамки на првите 100 дена од работењето на оваа Влада, а воедно беа започнати свечените активности по повод чествувањето на […]

Спасовски во посета на СВР Струмица и на средба со

Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски реализираше работна средба со раководството на СВР Струмица. На средбата беше утврдено дека Секторот за внатрешни работи како минатата година така и во текот на овие три месеци од 2022 година покажува респектабилни резултати што се должи на генералните заложби за поквалитетно и поефикасно функционирање на полицијата. На […]

Министерот Спасовски во посета на реконструираното полициско одделение во Дојран

„Со оваа работна посета имаме за цел непосредно да се увериме во она што за нас е од особена важност – санацијата и реконструкцијата на објектот на Полициското одделение Дојран. Јас и претходно во неколку наврати нагласив дека во склоп на зацртаните плански активности наредниов период за подобрување на материјално-техничките стандарди на работа и функционирање на сите организациони […]