fbpx

Tags : струмички театар

Премиера на „Гронхолм метод“ во струмичкиот театар

Народниот театар „Антон Панов“ од Струмица утревечер со предпремиера и премиера в среда ја става во својот репертоар претставата „Гронхолм метод“ од шпанско-каталонскиот драматичар Жорди Галсеран во режија на Васил Василев од Бугарија. Според режисерот Василев претставата „Гронхолм метод“ е психолошки трилер на кој ја истражува тенката граница помеѓу тоа што значи вистина и тоа […]