fbpx

Tags : трафостаница

Гореше трафостаница во Струмица

Денеска во 10:05 часот, на улица „Ристо Ќурчиев“ бр.6, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 3 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалена трафостаница. -После исклучувањето од системот на напојување од страна на екипа на ЕВН, пожарот беше локализиран и ликвидиран, информираа струмичките пожарникари.

Повреден работник во трафостаница во Струмица

Работник е повреден при извршување на работни задачи  во трафостаница во Струмица, соопштија денеска од СВР Струмица. Тој бил пренесен во Медицинскиот центар Струмица за укажување лекарска помош. Увид извршиле трудов инспектор и екипа на Секторот за внатрешни работи Струмица.