fbpx

Tags : Тренчевска

Градоначалникот Костадинов имаше средба со вицепремиерот Маричиќ и министерката Тренчевска

Градоначалникот Костадин Костадинов, попладнево имаше средба со  заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ и министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска. На средбата во неговиот кабинет разговараа на актуелни теми од работата на локалната и централната власт и взаемната соработка во областа на социјалната заштита и европските политики и перспективи. Со […]

Тренчевска: Ги мапиравме најранливите граѓани, исплатата на финансиска поддршка започна

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска во Струмица оддржа прес конференција за медиумите за финансиската поддршка за ранливи категории на граѓани согласно Законот за финансиска поддршка за ранливи категории на граѓани за справување со енергетската криза. Во своето обраќање пред медиумите министерката се осврна на досегашните антикризни мерки креирани од Владата започнувајќи од […]

Тренчевска: Децата од Општина Струмица добија нова модерна детска градинка

Децата од Општина Струмица добија нова модерна детска градинка, најголема во оваа општина, која е подготвена да згрижи 307 дечиња од предучилишна возраст, објави министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска. -Заедно со премиерот Димитар Ковачевски и градоначалникот на Општина Струмица, Костадин Костадинов, а во присуство на деца, родители, вработени во градинките, општината, и […]

Тренчевска од Струмица: Ги унапредуваме правата и услугите од социјална

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска посетата во Струмица ја започна со заеднички појадок со корисниците во станбените единици кои со процесот на деинституционализација се преместени од Заводот Бања Банско, соопштија денеска од ова министерство. „Процесот на деинституционализација го подобрува квалитетот на живот на лицата со попреченост. Корисниците кои во овој процес […]

Тренчевска: Услугата помош и нега во домот достапна и во

На околу 60 лица со најтешка попреченост, односно комбинирана попреченост со највисок степен, потполно слепи лица, стари лица со навршени 65 години живот и други лица со намален функционален капацитет кои не можат сами да се грижат за себе, од Струмица отсега ќе им биде достапна услугата помош и нега во домот. Услугата ќе ја […]