fbpx

Tags : укинува

Владата ја укинува дополнителната акциза на дизел горивото

Сe укинува дополнителната акциза на дизел горивото со што граѓаните ќе плаќаат два денари пониска цена. Целта е да се заштити стандардот на граѓаните преку утврдена варијабилна акциза која зависи од цената на светската берза. Со измените што се направени во Законот за акцизите во април годинава се осигуравме да нема висок раст на цените […]