fbpx

Tags : улица

Во селото Сушево се асфалтира улица

Градоначалникот на Општина Василево, Славе Андонов, денеска беше во населеното место Сушево, каде присуствуваше на асфалтирањето на улицата чија изградба деновиве се одвиваше во континуитет, соопштија од Општината. Изградбата на оваа улица е планирана со Програмата за изградба, реконструкција, одржување на локални патишта и улици за 2022 година чиј изведувач на терен е градежната компанија […]

Се асфалтира улицата „Славчо Стојменски“ во Турското маало

Денеска се става нов слој асфалт на улицата „Славчо Стојменски“ од црквата „Свети 15 Тивериополски свештено маченици“ до СОУ „Никола Карев“. Се реконструира вкупна површина од 730 метри квадратни со отстранување на стариот асфалтен слој, оштетениот тампонски материјал и замена на дотраените рабници на улицата. Овој градежен зафат чини 2 милиони денари обезбедени од општинскиот […]

Започна изградбата на улицата во Градашорци од Домот на културата

Градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов направи увид во стартот на градежните работи на улицата во Градашорци која води од Домот на културата кон индустриската зона. Улицата се гради во  рамки на Проектот за поврзување на локални патишта кој се реализира од страна на Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка […]

Се асфалтира пристапната улица во населеното место Нова Маала

Во населеното место Нова Маала, градежната компанија „Бони интерградба“ ангажирана од општина Василево, ја сфалтира пристапната улица односно улицата која води од влезот на населеното место до училишната зграда. Увид во текот на завршната фаза од работата на оваа улица направи градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, кој изрази задоволство од динамиката со која се […]

Општина Босилово асфалтира улица во Моноспитово

Денеска се асфалтира улица во населено место Моноспитово во должина од 650 метри. Продолжуваме и понатаму да работиме за потребите на граѓаните на општина Босилово, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев.

Се асфалтираше улица во Дрвош

-Денес започнавме со асфалтирање на улица во населеното место Дрвош во должина од 560 метри. Општина Босилово ќе продолжи со активности за подобрување на условите за живот на сите граѓани, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев.

Тампонирана улица во Василево

Денеска, ЈПКД „Турија“; Василево, по налог на општина Василево вршеше насипување и тампонирање на една од неасфалтираните улици во населеното место Василево. Според информацијата од претставникот од ЈПКД „Турија“,  за реализација на оваа активност, која опфаќа пополнување на дупките со чакал и тампонирање на улицата во целата должина,  употребени се  околу 15 м3  чакал.  На лице […]

Костадинов: Улица по улица, си ја разубавуваме Струмица

Улица по улица, си ја разубавуваме Струмица.По новиот асфалтен слој на улиците „Ценка Павлова“, „Киро Абрашев“, „Браќа Минкови“ и „Сава Ковачевиќ“, денеска, се асфалтира на улицата „Тодор Циповски Мерџан“, објави градиначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Бев изворно да видам како се одвиваат работите, затоа што е многу важно, не само да се асфалтира, туку и […]

Со пари од ТАВ ќе се реконструира улицата „Бран Петрушев“

Врз основа на Одлуката на Владата на Република Северна Македонија за склучување на анекс на договорот за концесија за промена на намена на дел од средствата, на 10.07.2021 година се склучи договор за изведба на проектот „Реконструкција на улица Бранд Петрушев во општина Богданци“.  Договорни страни се Владата на Република Северна Македонија претставувана од Заменикот на Претседателот на […]