fbpx

Tags : водоснабдување

Манчев: Саниран е дефектот на системот за водоснабдување од браната

-Дефектот на системот за водоснабдување од браната Иловица е саниран, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. -Само што започна полнењето на резервоарите и производството на водата. Додека да се наполнат базените, да се филтрира водата и да се наполни системот ќе поминат уште 7- 8 часа додека водата стигне во сите куќи, во сите населени […]

Известување од „Комуналец“ за прекин во водоснабдувањето

Поради отстранување дефект на водоводната мрежа без водоснабдување од 14 до 22 часот ќе останат улиците 5 Ноември, Славчо Стојменски, Бетовенова, Бошко Буха и Братство,соопштија од ЈПКД „Комуналец“. Фото: архива

Ќе започне реконструкцијата на системот за водоснабдување во Богданци

Деновиве правното лице „Конструктор“ Скопје ќе  започне со градежни активности со цел имплементација на проектот „Реконструкција на системот за водоснабдување во Богданци“. Станува збор за договор вреден 250 милиони и 228 илјади денари или околу 4 милиони и 68 илјади евра склучен помеѓу Министерството за животна средина и просторно планирање и изведувачот „Конструктор“,  со кој во […]