fbpx

Tags : возење

Апел од Општина Ново Село за внимателно возење заради санирање

Општина Ново Село апелира до граѓаните да возат внимателно на патиштата во општината, бидејќи на терен на одредени локации се врши подготовка за санирање и асфалтирање на ударни дупки и истите ќе бидат асфалтирани до сабота, 25 декември, а понатаму следува санација и во останатите населени места.

Полицијата со превентивна акција за безбедно возење

Секторот за внатрешни работи Струмица преку Отсекот за превенција и Полициската станица за безбедност во патниот сообраќај, во партнерство со РСБСП, вчера во населените места Куклиш, Муртино, Моноспитово и Босилово, реализира превентивни активности по проект “Управувај безбедно со земјоделски машини” и делење летоци насловени: Биди подготвен! За безбедно патување во зима! Од страна на полициски […]