fbpx

ВМРО ДПМНЕ: Славе Андонов за Василево, Ѓорѓе Божинов за Ново Село се кандидати за градоночалници

 ВМРО ДПМНЕ: Славе Андонов за Василево, Ѓорѓе Божинов за Ново Село се кандидати за градоночалници

На деншната прес конференција на на Антонијо Милошевски во ВМРО ДПМНЕ беа соопштени кандидати за градоначалници во повеќе општини, меѓу кои за Василево и Ново Село.

Кандидат за градоначалник на општина Ново Село е Ѓорѓе Божинов. Тој е дипломиран економист, моментално е вработен во приватна градежна компанија како извршен менaџер.

Кандидат за градоначалник на општина Василево е Славе Андонов, кој што е дипломиран правник и и од партијата сметаат дека ги има сите потребни квалификации општина Василево да ја направи подобра и економски подинамична општина

Share via
Copy link