fbpx

Во угостителски објект се точел алкохол на малолетници

 Во угостителски објект се точел алкохол на малолетници

На 31.07.2022 на подрачјето на СВР Струмица полициски службеници извршиле контрола во угостителски објекти, при што во еден од нив е констатирано присуство на малолетници после полноќ, како и кривично дело „точење алкохолни пијалаци на малолетници”, казниво по член 204 од Кривичниот законик, соопштија од МВР.

Против прекршителите, правното, одговорното и вработеното лице ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.

Share via
Copy link