fbpx

Доделени наградите на ученици по конкурсот на тема: “Се буди пролетта – се будат нови надежи”,

 Доделени наградите на ученици по  конкурсот на тема: “Се буди пролетта – се будат нови надежи”,

По повод конкурсот на тема: “Се буди пролетта – се будат нови надежи”, распишан од Дом за деца и млади “Благој Мучето” – Струмица, денес беа доделени наградите на учениците со најдобри творби.

-Покрај диплома за добиена награда, учениците добија и по неколку книги со содржина соодветна на нивната возраст. На овој начин ќе бидат поттикнати, со помош на нивните ментори, да продолжат на творат уште повеќе и уште подобро, информираа од Домот за деца и млади “Благој Мучето” – Струмица.

Share via
Copy link