fbpx

Кај Просениково гореа стрниште, шупи и викендица

 Кај Просениково гореа стрниште, шупи и викендица

Денеска во 14:14 часот, во атарот на село Просениково ТППЕ Струмица со три против пожарни возила возила и 7 пожарникари гаснеше запалено стрниште, шупи и викендица.

-Пожарот беше во разгорена фаза при што е спречено негово натамошно ширење кон блиските објекти. Причинета е значителна материјална штета, информираа од ТППЕ Струмица.

Share via
Copy link