fbpx

Лекарите се поклонија на девојката чие срце спаси друг живот

 Лекарите се поклонија на девојката чие срце спаси друг живот

Историска фотографија, докторите и се поклонуваат на младата девојка чие семејство одлучи да ги донира нејзините органи, објави министерот за здравство, Венко Филипче.

-Нејзиниот млад живот трагично згасна, но нејзиното срце спаси друг млад живот. Нема зборови со кои може да се искаже благодарноста кон семејство. Нема зборови со кои може да се опише алтруизмот и големината на чинот на органодарителство. Во моменти на длабока тага да се донесе одлука за донирање на органите на блиските е дефиниција за хуманост, напиша министерот Филипче.

Share via
Copy link