fbpx

ОДБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ БОРИС ТРАЈКОВСКИ

 ОДБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ БОРИС ТРАЈКОВСКИ

Цвеќе положија градоначалникот на Струмица Коста Јаневски заедно со претставници на Советот на општината, членови на семејството Трајковски, граѓани, политички партии и здруженија.

Вториот претседател на Република Македонија, Борис Трајковски, е роден на 25 јуни 1956 во селото Моноспитово. Тој е близнак со брат му Александар и е трето дете во семејството.

Од тројцата браќа Трајковски повеќе никој не жив. Најстариот Мојсеј почина во април годинава.

Share via
Copy link