fbpx

Победа на СДСМ во Струмица,Богданци, Дојран и Валандово, втор круг во Конче, Радовиш,Ново Село, Василево и Гевгелија, победа на ВМРО ДПМНЕ во Босилово

 Победа на СДСМ во Струмица,Богданци, Дојран и Валандово, втор круг во Конче, Радовиш,Ново Село, Василево и Гевгелија, победа на ВМРО ДПМНЕ во Босилово

Според неофицијални резултати од партиските штабови кандидатите на СДСМ за градоначалници победиле во првиот круг во Струмица, Богданци, Дојран и Валандово.

Во Струмица победи Костадин Костадинов и советничката листа на СДСМ, во Богданци старо-нов градоначалник е Блаже Шапов, исто е и во Дојран и Валандово, Анго Ангов и Перо Костадинов.

Во Босилово победи кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ, Ристо Манчев.

Во Конче, Радовиш, Василево, Ново Село и Гевгелија новиот градоналник ќе се знае по вториот круг на изборите кои треба да се одржат на 31 октомври.

Share via
Copy link