fbpx

Tags : карневал Тиват

Карневалски групи од Струмица учествуваа на Меѓународниот карневал во Тиват

На третиот меѓународен карневал во Тиват, Црна Гора, кој се оддржа од 9-ти до 11-ти јуни 2023 година, меѓу 500 учесници во 23 групи од 15 земји беа и струмичките карневалски групи: СОУ “Никола Карев” Струмица со карневалска маска ” Ритамот на младоста”, и СОУУД “Димитар Влахов” со карневалска маска”Струмички глуварчиња”. Нивните впечатливи маски од […]