fbpx

Tags : Крушевска република

Заврши реконструкцијата на улицата „Крушевска Република“

Се асфалтираат последните метри и со тоа завршува комплетната реконструкција на улицата „Крушевска Република“. Градоначалникот Костадин Костадинов со тимот од соработници и советници, денеска изврши увид во завршните работи на улицата, чија реконструкција беше негово предизборно ветување пред граѓаните на Струмица. Двете страни на улицата „Крушевска Република“ во уредениот дел од поројот, односно, од кружниот […]

Започна реконструкцијата на улица „Крушевска Република“

Денеска, градоначалникот Костадин Костадинов изврши увид во почетните градежни работи од реконструкцијата на улица „Крушевска република“. Станува збор за асфалтирање на левата страна од улицата, како дел од целосната реконструкција на двете коловозни ленти покрај покриениот дел од каналот, на потегот од кружниот тек кај ЕВН до „Момин бунар“, во должина од 583 метри. -Се […]

Почна реконструкцијата на улицата „Крушевска Република“

Деновиве започна реконструкцијата на улицата „Крушевска Република“. Увид во градежните работи денеска изврши градоначалникот Костадин Костадинов со претставници од Секторот за урбанизам, претседателот на Советот Марјан Даскаловски и членови на истиот. -Едно од основните начела во политиката е да се држиме до тоа што го ветуваме и да го реализираме она што е суштинска потреба […]

Фото: Течат градежните работи за покривање на Поројот „Крушевска Република“

Градежните работи за покривање на Поројот „Крушевска Република“ течат според предвидената динамика, а деновиве почна поставувањето на покривната конструкција. До крајот на септември каналот треба да биде целосно реконструиран и покриен, а просторот над него ќе биде урбан и хортикултурно уреден простор.

Уредувањето на каналот „Крушевска Република“ -потврда дека е завршена добра

-Врнежите од дожд, деновиве, потврдија дека сме завршиле голема работа со уредувањето на каналот „Крушевска Република“ на потегот од транзитниот пат до вливот во реката Тркајна, напиша градонаначлникот на Струмица, Коста Јаневски. Од загаден и полн со наноси канал, овој дел, по градежниот опфат кој заврши пред две недели, сега е претворен во урбана регулација […]

Заврши уредувањето на поројот „Крушевска Република“ вон урбаниот дел

Заврши уредувањето на поројот „Крушевска Република“ вон урбаниот дел, на потегот од транзитниот пат до вливот во реката Тркања, со што го решивме проблемот со атмосферските води, соопшти денес градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. -По ова, веќе можеме да го реализираме следниот проект – уредување, односно, покривање на дел од поројот во урбаниот дел.Јавниот повик […]