fbpx

Tags : општина Босилово

Пукната главна водоводна цевка ја остави Општина Босилово без вода

-За жал, синоќа пукна главната водоводна цева која носи вода од браната “Иловица” до филтер станицата „Иловица“. Се работи за дефект со кој се спречува дотур на вода до филтер станицата кој е во надлежност на АД Водостопанство “Струмичко Поле” Струмица, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. Екипи од “Струмичко Поле” со помош на вработените […]

Општина Струмица и „Комуналец“ донираа специјално возило за собирање смет

-Речено – одлучено – сторено. Тоа би било резимето од денешниот чин на доделување возило за смет за потребите на Општина Босилово од страна на ЈПКД „Комуналец“ и Општина Струмица, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Откако Управниот одбор на „Комуналец“ донесе одлука, со донација на специјално возило за смет, да и се помогне на […]

Општина Босилово 2022 година ја започна работно

– Се санира втората критична точка на река Струмица – Се чисти депонијата во Бориево- Се чисти и обновува паркот во Робово- Средби со тутунарите – Се чистеја јавни површини во Босилово. Во рамките на капацитетите и можностите продолжуваме и понатаму и во другите населени места. Простор и потреба за работа има уште многу, објави […]

Кампања на општина Босилово за одговорно учество во сообраќајот

-Намали ја брзината! За твоја и наша безбедност! Кампања на општина Босилово за подигање на свеста за одговорно учество во сообраќајот.Брзото возење изнудува грешки кои најчесто завршуваат фатално. Затоа апелираме до сите учесници во сообраќајот да ја намалат брзината бидејки се работи за здравјето и животот на секој од нас, објави денеска градоначалникот на Босилово, […]

Општина Босилово асфалтира улица во Моноспитово

Денеска се асфалтира улица во населено место Моноспитово во должина од 650 метри. Продолжуваме и понатаму да работиме за потребите на граѓаните на општина Босилово, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев.

Крводарителска акција во Општина Босилово

Денеска во просториите на Младинскиот едукативен центар во село Босилово, во организација на Црвен Крст Струмица и Заводот за трансфузиологија, се одржа редовна крводарителска акција за граѓаните од општина Босилово. Хуманоста овој пат ја покажаа околу 20 крводарители, а меѓу нив и градоначалникот Ристо Манчев.