fbpx

Tags : работилница

Здружението „Медија Флеш“ одржа работилница за медиумска писменост во Средното

Во рамките на реализирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, во Средното училиште „Никола Карев“ во Струмица се одржа работилница со ученици и професори од ова средно училиште, а присутвуваше и директорот на училиштето, […]

Здружението „Медија Флеш“ ќе одржи втора работилница за медиумска писменост

Во рамките на реализирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, во вторник на 21 мај во Средното училиште „Никола Карев“ во Струмица ќе се одржи работилница со ученици и професори од ова средно училиште. […]

Здружението „Медија Флеш“ одржа работилница за медиумска писменост во Гимназијата

Во рамките на реализирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, вчера во Гимназијата „Јане Сандански“ во Струмица се одржа работилница со ученици и професори од ова средно училиште. Пред учениците најпрвин беше презентиран проектот […]

„НОВУС“ учествуваше на работилница во Белград

Центарот за истражувања и анализи НОВУС имаше можност да учествува на дводневна работилница, која е дел од проектот за „Граѓанско сојузништво за репортери без граници“ која се одржа во Белград, Србија од 20 до 22 март. -Беше неверојатно искуство да се биде меѓу посветени новинари и невладините организации кои работат на промовирање на слободата на […]

Одржана првата работилница за медиумска писменост во СОУ „Никола Карев“

Денес во СОУ „Никола Карев“ Струмица се одржа првата Работилница за медиумска писменост и препознавање говор на омраза наменета за младите средношколци. Работилницата има за цел зголемување на медиумската писменост кај младите, како и насочување кон критичко размислување и препознавање на невистинити и лажни вести. До младите, исто така, се доближи и темата Говор на […]

Трета работилница за развојни микропроцесорски системи во проектот „Технологија за

Ги обликуваме младите средношколски умови за креативно размислување Трета работилница за развојни микро-процесорски системи се организираше на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје во рамки на проектот „Технологија за тебе“. Организатори на работилницата се факултетот и компанијата Логинг Електроникс и на работилницата учествуваа 30-ученици и 28-професори од […]

„Читај меѓу редови и биди медиумски писмен“-„Медија Флеш“ одржа работилница

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш “вечерва во големата сала на Домот на АРМ одржа работилница со млади и претставници на граѓански организации во рамки на проектот „Читај меѓу редови и биди медиумски писмен“, финансиран од Општина Струмица. За значењето на медумската писменост кај младите и препознавањето на лажните вести говореа координаторот на проектот, Ристо […]