fbpx

Tags : штети

Се санираат штетите од вчерашното невреме во селото Дрвош

По поројниот дожд од вчера, денеска интензивно се работи на санација на штетите на улиците во Дрвош и поправка на водоводната и електричната мрежа во населените места, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. Според него, од вчерашното невреме има штети и на водоводната мрежа во село Моноспитово.

Општина Струмица ги повикува граѓаните кои претрпеа штети од невремето

Општина Струмица ги известува сите граѓани кои имаат штети од невремето коешто се случи на 29.05.2022 година, да поднесат Барање до Комисијата за процена и утврдување на висината на штетата настаната од природни непогоди и други несреќи при Општина Струмица. Барањето може да се подигне од канцеларијата број 7 во општинската зграда или во електронска […]

Костадинов:Нема поголеми материјални штети во Општина Струмица од вчерашното невреме

Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов денеска информираше дека од вчерашното невреме не се предизвикани поголеми материјални штети во Општината, но, сепак во текот на денот ќе имаат информации за неколку критични точки и доколку има штети Општината е подготвена да помогне. Тој рече дека сите надлежни служби вчера биле на терен и денеска се работи […]

Николовски од Струмица: Околу 4 милиони денари ќе се исплатат

Околу 450 земјоделци во Струмица ќе добијат обештетување за штетите предизвикани врз земјоделските посеви од елементарните непогоди во 2017 и 2018 година, изјави министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, во рамки на денешната посета на Струмица. Министерот Николовски посочи дека Владата донесе одлука за исплата на штетите од елементарни непогоди што ги претрпеа […]