fbpx

Tags : затворен

Преминот Евзони затворен секој ден од 23 до 7 часот

Царинската управа известува дека од вечерва 07.08.2020 од 23:00 часот до 08.08.2020 до 07:00 часот по грчко време, граничниот премин Евзони ќе биде затворен за патнички и товарен сообраќај за влез во Република Грција, додека на излез од Грција сообраќајот ќе се одвива нормално. Оваа мерка ќе трае од 7 до 15 август, а граничниот […]

Граничниот премин Дојран-Дојрани останува затворен до 15 август

Министерството за внатрешни работи  ги известува граѓаните дека до граничните служби на граничните премини „Стар Дојран“ и „Меџитлија“ од страна на грчката гранична служба од граничните премини „Дојрани“ и „Ники“, а во врска со новите протоколи на грчката влада за рестрикитивни мерки  за ковид-19, доставено е известување дека грчките гранични премини  ,,Дојрани“ и ,, Ники“ ќе бидат целосно затворени за сообраќај […]