fbpx

Вечер Изложба на фотографии „Ерусалим“ во Градската уметничка галерија

 Вечер Изложба на фотографии „Ерусалим“ во Градската уметничка галерија

-Изложбата ЕРУСАЛИМ се состои од фотографии направени 2018 и 2019 година во древниот град, фокусирајќи се претежно на оние свети места и градби кои се најзначајни за христијаните. Овие фотографии суптилно се обидуваат (без)временски да го отсликаат оној период од постоењето на градот, во оние триесет и три години кога Тој се родил, живеел, бил распнат и воскреснал меѓу оние ѕидини…, вели авторот Александар Дончев.

Изложбата ќе биде отворена вечер во Градската уметничка галерија во Струмица, во 19:30 часот.

Изложбата ја помагаат Општина Струмица и Здружението за развој и афирмација на визуалнатa култура и уметност „КАДРО“ од Струмица.

Share via
Copy link