fbpx

Покачена цената на гасот во Струмица заради енергетската криза на глобално ниво

 Покачена цената на гасот во Струмица заради енергетската криза на глобално ниво

ЈПЕД „Струмица гас“ информираше дека цената на гасот за затоплување е зголемена од 46,5 денари на 80,4 денари за потрошен метар кубен гас.

Инаку, во Струмица на гас се затоплуваат околу 400 домаќинства, компании и институции.

Share via
Copy link