fbpx

Промовирани млади роднокрајни литерати

 Промовирани млади роднокрајни литерати

Во организација на Дом за деца и млади “Благој Мучето” Струмица денеска се одржа литературен настан – Промоција на млади роднокрајни литерати.

На настанот, за секој од учесниците беше прочитана кратка биографија – библиографија.

Со дел од својот литературен опус се претставија младите авторки:Александра Атанасова, Ангела Трајкова, Сања Велкакова, Рената Атанасова, Марија Витанова, Катерина Депинова и Марија Спасова.

Настанот се одржа во рамки на мнифестацијата „Струмица-град на културата 2021“.

Share via
Copy link