fbpx

Tags : Црвен крст Струмица

Црвен крст Струмица подели 400 пакети со хуманитарна помош на

Општинската организација на Црвен крст Струмица подели 400 пакети со хуманитарна помош на 200 семејства во струмичкиот регион. Помошта се состои од по еден пакет храна и хигиенски производи, а се подели во изминатите денови. Хуманитарната помош е обезбедена со донација од Меѓународната федерација на Црвен крст.

Црвен крст се вклучи во неделата на борба против срцевосадовите

Денес од 11 часот на пултот, што беше поставен пред Маркетот „Здравец“ во Струмица, екипа на Општинската организација на Црвен крст Струмица се вклучи во неделата на борба против срцевосадовите заболувања. На граѓаните кои сакаа да го проверат своето здравје волонтерите на Црвен крст ќе им ја мереа сатурацијата во крвта со претходна дезинфекција и […]

Обучени 15 лица за услугата помош, нега на стари и

Денеска во просториите на Општинската организација на Црвен крст Струмица се одржа завршниот испит од првиот циклус на обуки финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Вкупно се обучени 15 лица на територијата на општина Струмица кои ќе можат да ја даваат услугата помош и нега во домот на […]

Црвен крст Струмица подготвен за акцијата за финансиска поддршка на

Во периодот од 12-14 февруари во Струга се организираше обука за зајакнување на капацитетите на волонтерите на Црвениот крст, за спроведување на активности поврзани за користење на алатката за финансиска поддршка на ранливото население преку готовински трансфер. На обуката, на која присуствуваа претставници од 17 општински организации на Црвен крст, учествуваше и волонтерот од Општинската […]

Црвен крст Струмица се вклучува во обуките за ублажување и

Централната Канцеларија на ЦКРСМ во рамките на проектот за ублажување и надминување на последиците предизвикани од КОВИД-19 пандемијата, поддржан од Business & Strategies Europe, ќе организира и спроведе обуки по Прва Психолошка помош и Психо-социјална помош и поддршка, како и Прва Психолошка помош и Психо-социјална помош и поддршка за телефонски линии.  Обуките ќе бидат организирани […]

Одржано редовно годишно собрание на Општинската организација на Црвен крст

Вечерва Собранието на Општинската организација на Црвен крст Струмица одржа редовно годишно собрание, 24 по ред. Откако беше констатирано дека Собранието може да работи и полнопоправно да одлучува, претседателот д-р Васил Тунев истото го отвори и се работеше по предложениот дневен ред. Делегатите ја донесоа програмата за работа во 2021 година и финансискиот план за […]