fbpx

Tags : канал

„Комуналец“ прска против коров во и околу каналот на улицата

-Согласно програмата за чистење и одржување на јавни површини ЈПКД „Комуналец“ започна со прскање против коров во и околу каналот на улица „Васил Главинов“, соопштија денеска од струмичкото комунално претпријатие. Во наредните денови ќе се врши отстранување на исушената трева и целосно чистење на каналот, со додава во соопштението на „Комуналец“.

„Комуналец“ го чисти каналот на реката Тркања од Пречистителната станица

Екипа од Оделението Водовод и Канализација при ЈПКД „Комуналец“ започнува со чистење на каналот на река Тркања од Пречистелната Станица до спој со канал од „Крушевска Република“ и Каналот од мостот на улица „Климент Охридски“ до спој со реката Тркања. Целата должина на овој потег е околу 3 километри а со неговото чистење ќе се […]

„Комуналец“ го чисти каналот на „Крушевска Република“

ЈПКД „ Комуналец“ започна со генерално пролетно чистење на каналот на „Крушевска Република“ со што освен подобрувањето на изгледот и хигиената на самиот канал, се превенира од создавање на поплави од поројни дождови во летниот период. Во акцијата е соберена и депонирана сета трева и растенија, сите нови израстоци на трева и растенија во каналот […]

Во Радичево се уредува каналот покрај главната улица

Денес, ЈПКД „Турија“, Василево по налог на општина Василево врши активности на уредување на каналот покрај главната улица во населеното место Радичево. „Со механизација се отстранива наносот од каналот со што му се враќа првобитната намена, односно истиот се враќа во функција. Од состојбата на лице место видливо беше дека подолг период каналот не е […]

Исчистен отворениот канал во Градашорци

Се чистеше отворениот канал во населеното место Градашорци, од каде со механизација се отстранети околу 60 м3 наносен материјал, главно тиња, кал и вегетација. Според информацијата од претставникот на ЈПКД  „Турија“, Василево  исчистен е целиот канал, во должина од околу 250 метри со што се нормализира неговата функационалност односно целосно е подготвен за прифаќање на атмосферските  […]

Се чистеше отворениот канал во Ангелци

Екипа на ЈПКД „Турија“,  во рамки на своите работни активности, го чистеше отворениот атмосферски канал во населеното место Ангелци. Активноста се изведува на потегот кај селските гробишта во должина од околу стотина метри. Со механизација и рачно се отстранува наносот од тиња, кал и вегетација со што практично му се враќа функционалноста. Увид во активноста […]

„Комуналец“ почна со генерално летно чистење на долниот дел од

ЈПКД „ Комуналец „ – Струмица почна со генерално летно чистење на долниот дел од каналот на „Крушевска Република„ со што се превенира создавање на поплави од поројни дождови во летниот период. Во акцијата е соберена и депонирана сета трева и исушени растенија кои беа претходно третирани со средство за сушење, сите нови израстоци на […]

Несовесни граѓани претвориле крак од одводен канал во депонија

Заради несовесно однесување на граѓани од горниот дел на градот, кракот од одводниот канал кој се наоѓа на улицата „Бошко Буха“ е узурпиран и претворен во дива депонија, соопштија денес од ЈПКД „Комуналец“. -Екипи на комуналното претпријатое излегоа на терен и започнаа со отстранување на сметот и чистење на каналот, како и со чистење на […]

Уредувањето на каналот „Крушевска Република“ -потврда дека е завршена добра

-Врнежите од дожд, деновиве, потврдија дека сме завршиле голема работа со уредувањето на каналот „Крушевска Република“ на потегот од транзитниот пат до вливот во реката Тркајна, напиша градонаначлникот на Струмица, Коста Јаневски. Од загаден и полн со наноси канал, овој дел, по градежниот опфат кој заврши пред две недели, сега е претворен во урбана регулација […]

Каналот во Градашорци се гради со предвидената динамика

Градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев заедно со претставник од општинското Одделение за урбанизам и  претставник од компанијата Хидроинженеринг- задолжена за надзор над градежните активности во општината, изврши увид во текот на градежните активности на изградба на каналот за прифат на атмосферски води во населеното место Градашорци. -Работите се одвиваат со предвидената диманика, се е […]