fbpx

Tags : карневалски групи

Фото: Карневалските групи„Струма“ и ОУ „Маршал Тито“ на карневал во

Карневалските групи на Здружението „Струма“ и на ОУ „Маршал Тито“ го претставуваа Струмичкиот карневал на Меѓународниот карневал во Тиват, Црна Гора. „Струма“ на карневалот во Тиват се претстави со маската „Порака“, а учениците и наставниците од „Маршал Тито“ со маската „Моќта на боговите“. И двете групи заедно со останатите беа примени кај градоначалникот на Тиват,Жељко […]

Фото: „Струма“ и ОУ „Маршал Тито“ на карневал во Тиват

Карневалските групи на Здружението „Струма“ и на ОУ „Маршал Тито“ го претставуваат Струмичкиот карневал на Меѓународниот карневал во Тиват, Црна Гора. „Струма“ на карневалот во Тиват се претстави со маската „Порака“, а учениците и наставниците од „Маршал Тито“ со маската „Моќта на боговите“.

Карневалски групи од Струмица учествуваа на Меѓународниот карневал во Тиват

На третиот меѓународен карневал во Тиват, Црна Гора, кој се оддржа од 9-ти до 11-ти јуни 2023 година, меѓу 500 учесници во 23 групи од 15 земји беа и струмичките карневалски групи: СОУ “Никола Карев” Струмица со карневалска маска ” Ритамот на младоста”, и СОУУД “Димитар Влахов” со карневалска маска”Струмички глуварчиња”. Нивните впечатливи маски од […]

Карневалски групи од Струмица учествуваа на карневалот во Бања Лука

Струмичките карневалски групи деновиве имаа уште едно успешно претставување на Струмичкиот карневал во странство. Овојпат достојно се претставија на 2-от меѓународен Бањалучки карневал кој се одржа од 26 до 28 мај 2023 година, во Бања Лука, Република Српска, БиХ. Меѓу 18-те карневалски групи учесници, нашите карневалски групи: ООУ ,,Сандо Масев” Струмица, со карневалска маска ,,Моќта […]

Карневалските групи „Струма“ и „Јане Сандански“ учествуваа на карневалот во

Карневалските групи „Струма“ и на гимназијата „Јане Сандански“ учествуваа на Карневалот во Шабац, Србија. Заради лошите временски услови тие не настапија на карнервалското дефиле, но нивните маски беа забележителен дел на карневалската забава и дружење. На овој карневал „Струма“ учествуваше со нивната маска „Јубилејниот кас“, а „Јане Санндански“ со „Господари на музиката“.