fbpx

Во Југоистокот 6 градоначалници од ВМРО ДПМНЕ 4 од СДСМ

 Во Југоистокот 6 градоначалници од ВМРО ДПМНЕ 4 од СДСМ

Според неофицијалните резултати од досегашните резултати во десетте општини од Југоисточниот регион ВМРО ДПМНЕ освои 6 градоначалнички мандати во Радовиш, Конче, Василево, Ново Село, Босилово и Гевгелија, а СДСМ победи во Струмица, Валандово, Дојран и Богданци.

Нови градоначалници од ВМРО ДПМНЕ се: Ацо Ристов во Радовиш, Златко Ристов во Конче, Ѓорѓе Божинов во Ново Село, Славе Андонов во Василево, Андон Сарамандов во Гевгелија и Ристо Манчев во Босилово, а СДСМ победи во Струмица, Костадин Костадинов, Блаже Шапов во Богданци, Перо Костадинов во Валандово и Анго Ангов во Дојран.

Share via
Copy link