fbpx

Заврши меморијалниот турнир во мал фудбал „Јоже Хаџиевски“,првото место за „Алупласт“

 Заврши меморијалниот турнир во мал фудбал „Јоже Хаџиевски“,првото место за „Алупласт“

Синоќа во Куклиш заврши Меморијалниот турнир во мал фудбал „Јоже Хаџиевски 2023“ поддржан од градоначалникот Костадин Костадинов и Oпштина Струмица.

На овој прв турнир учествуваа вкупно 24 екипи од целата држава.

Првото место го освои екипата на „Алупласт-Васил“ од Јосифово, второто екипата на „Термaлни оранжерии“ од Банско, третото место го освои екипата на „Freight one“ од Радовиш и четвртото екипата на „Еклектик“.

За најдобар играч на Меморијалниот турнир беше прогласен Марјан Ристовски, за најдобар голман Ивица Божиновски и за најдобар стрелец Тони Мичковски.

Share via
Copy link