fbpx

Пакетчиња за децата од социјално загрозените семејства во Градашорци

 Пакетчиња за децата од социјално загрозените семејства во Градашорци

Градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, на децата од социјално загрозените семејства во Турското маало во село Градашорци им подари пакетчиња.

-Ова е период на празници, период  на кој  сите му се радуваме а посебно децата. Со овој чин на дарување, на дечињата од социјално загрозените семејства во т.н.  Турско маало им  пренесовме дел од празничната атмосфера,  и ја зголемивме нивната радост. Пакетчињата се состоеја од  играчки,  а насмевките на детските лица беа  најголемото „ благодарам“ за нас и потсетување дека некогаш е потребно навистина малку за да се стопли нечие срце“, изјави градоначалникот на општина Василево за чинот на дарување.

Share via
Copy link