fbpx

Tags : дефект

Заради дефект на трафостаницата за пумпните станици селата Муртино и

-Заради дефект на трафостаницата која ги напојува пумпните станици за Муртино и Сачево граѓаните на овие населени места ќе останат без водоснабдување, соопштија вечерва од „Комуналец“. Од струмичкото комунално претпријатие додаваат дека во текот на утрешниот ќе се работи на отстранување на дефектот на трафостаницата која ги напојува пумпите со електрична енергија. Се додека се […]

„Комуналец“: заради дефект на главна водоводна линија неколку улици без

Заради работа на отстранување дефект на главна водоводна линија ф-250 на улица „Крушевска Република“, улиците „Балканска“, „Крушевска Република“, „Киро Абравшев“ и дел од булевар „Маршал Тито“ ќе останат без вода, сопштија денеска од ЈПКЛД „Комуналец“. Оттаму додаваат дека заради обемноста на дефектот екипите остануваат да работат се до отстранување на дефектот и нормализирање на состојбата.

Манчев: Саниран е дефектот на системот за водоснабдување од браната

-Дефектот на системот за водоснабдување од браната Иловица е саниран, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. -Само што започна полнењето на резервоарите и производството на водата. Додека да се наполнат базените, да се филтрира водата и да се наполни системот ќе поминат уште 7- 8 часа додека водата стигне во сите куќи, во сите населени […]

„Комуналец“: заради дефект на мрежата без вода до 15 часот

Поради работа на отстранување дефект на водоводна мрежа без вода од 8 до 15 часот ќе останат : – Патот до Просениково и населеното место, – Патот до Добрејци и населеното место, – Индустриска Зона Север, – Индустрискиот дел на ЈПКД Комуналец.

Заради дефект делови од две улици во градот без вода

Заради санирање дефект на водоводна мрежа парните броеви од 2 до 54 на улица „Крушевска Република“ и парните броеви од 180 до 240 на улица „Климент Охридски“ ќе останат без вода од 9 до 15 часот, соопштија од ЈПКД „Комуналец“.