fbpx

Tags : фолклорна низа

„Фолклорна низа“ одбележа 5 години постоење и втор пат го

Здружението за ора и песни „Фолклорна низа“ вечерва со концерт и настап на фолклорните ансамбли „Бучим“ од Радовиш, „Пирински ритми“ од Петрич, Бугарија и „Љупчо Сантов„ од Оризари, кочанско, го одбележа јубилејот 5 години од постоењето и воедно го организираа вториот фестивал „Фолклорни алки“. -Народните ора и песни се наше богатство и гордост. Се дружиме, […]

Концерт на фолклорна низа „Во ритамот на традицијата“ на СОФ

Вечерва во 20:00 часот во Амфитеатар/ градскиот парк ќе се одржи Концерт на фолклорна низа „Во ритамот на традицијата“.Шестиот тиот ден од Струмица Опен Фестивал е резервиран за македонската фолкорна традиција и богатство. Вечерашниот настан е за сите љубители и негувачи на македонското фолклорно богатство. Во ритамот со традицијата  „Фолклорна Низа“ ќе се претстави на […]