fbpx

Tags : кампања

Реализирана кампања „Вози одговорно!!! Вози одморен!!!“

Секторот за внатрешни работи преку Отсекот за превенција, а во партнерство со РСБСП и млади волонтери во РСБСП, вчера, на релација Струмица – Граничен Премин „Ново Село“ на магистралниот пат А4,  ја реализираше летната кампања –  2021 која се одвива под мотото: „Вози одговорно!!! Вози одморен!!!“. Целта на летната кампања е подобрување на безбедноста во […]

“Лето без пожари“, кампања на СВР-Струмица и Дирекција за заштита

Секторот за внатрешни работи Струмица преку Отсекот за превенција, а  во партнерство со Дирекцијата за заштита и спасување ПО- Струмица,  во летниот период интензивно презема активности во рамките на кампањата „Лето без пожари“. Целта на кампањата е заштита и зачувување на зелените шумски површини, земјоделското земјиште, ливадите и пасиштата од пожари, преку подигање на свеста […]

Реализирана кампања „Лето без пожари“ во повеќе населени места

Отсекот за превенција при СВР Струмица во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување – Струмица, во населените места Попчево, Рич, Белотино, Дражево, Смоларе, Старо Коњарево, Колешино и Габрово ја реализираше традиционалната кампања “Лето без пожари”. Основна цел на кампањата е заштита и зачувување на зелените шумски површини, земјоделско земјиште, ливадите и пасиштата од пожари, […]

Видео:Кампања „Биди ИНклузивен“ со познати личности

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ во соработка со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост „Хендимак“ започнаа со реализација на голема кампања „Биди ИНклузивен“. Кампањата има за цел да ја подигне свеста кај населението за важноста на инклузивното образование и […]

Полицијата со превентивна кампања за прописно паркирање

Полициски службеници заедно со ученици од од учишните сообраќајни единици денеска на неколку улици во централното градско подрачје на Струмица на непрописно паркирани возила оставаа платни налози со едукативна содржина. Според началникот на Отсекот за превенција при СВР Струмица, Хризантема Рендевска, кампањата се реализира под мотото „Паркирај совесно, паркирај одговорно“. -Оваа кампања е наменета за […]

Младите волонтери на Црвен крст дел од кампањата на МВР

Младите волонтери на Општинската организација на Црвен крст Струмица денес беа дел од кампањата на МВР „Не користи петарди и пиротехнички средства“. Во просториите на организацијата предавање на оваа тема одржа полицискиот службеник Борче Грозданов, а младите волонтери, поделени во две групи, со голем интерес и со многу прашања го проследија предавањето. Предавачот Грозданов преку […]

Општина Струмица ја почна кампањата „16 дена aктивизам против родово

Oпштина Струмица ја започна кампањата „16 дена aктивизам против родово базирано насилство“ со цел подигање на свеста кај луѓето да се стави крај на насилство од секаков вид. -Кампањата почна со осветлување на споменикот „Жена под маска“ во портокалова боја – која претставува аларм за подигањето на свеста за овој сериозен проблем со кој се […]

Почна кампањата за носење маски

Владата и Министерството за здравство започнаа кампања за носење маски со цел поддршка на Законот и подигнување на свеста на граѓаните за важноста на почитување на мерките и препораките за заштита од КОВИД-19. Само заедно, со придржување до мерките и препораките може да се заштитиме и избориме со опасноста од КОВИД-19.Носењето маска е наједноставен начин […]