fbpx

Tags : награда

Општина Струмица го објави конкурсот за доделување на годишна награда

Врз основа на член 10 од Статутот на Општина Струмица (“Сл. гласник на Општина Струмица” бр. 5/06) и член 28 од Правилникот за начинот, условите и постапката за доделување на Годишната награда на Општина Струмица “Св.Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици” (“Сл. гласник на Општина Струмица” бр. 19/07, 23/09, 25/09 и 18/22), Комисијата за општествени дејности при Советот […]

„Ристо Шишков“ по втор пат за Звездана Ангеловска

Актерката Звездана Ангеловска по втор пат се закити со наградата за најдобро актерско остварување на 29. Фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“, кој синоќа заврши во Струмица. Таа прв пат ја доби наградата во 2003 година, а на годинашното фестивалско издание по втор пат е наградена за улогата на Таа во претставата „Само глас“ од […]

Признание за Црвен крст Струмица и годишна општинска награда за

Претседателот на Општинската организација на Црвен крст Струмица, д-р Васил Тунев, денес на свечената седница на Советот на општина Струмица по повод празникот на градот Свети петнаесет Тивериополски свештеномаченици го прими признанието од градоначалникот Коста Јаневски за особен придонес во борбата против пандемијата од Ковид-19. Долгогодишниот крводарител, Панче Николов, кој досега дарувал крв над 120 […]

Откупната награда на „Транзен“ за ликовниот уметник Владимир Илиевски

На третата изложба „Несовршен простор“, на која темата е „Автопортретот во самоизолација“, откупната награда ја добива ликовниот уметник Владимир Илиевски со делото „Автопортрет со був“, соопштија од Здружението за култура „Транзен“ од струмица. Наградата како и секоја година е симболична статуетка „Златен лист“ во чест на професорот Владимир Георгиевски и парична, во износ од 30 […]