fbpx

ВМРО ДПМНЕ обвинува дека Коста Костадинов го крши кодексот на фер изборна кампања

 ВМРО ДПМНЕ обвинува дека Коста Костадинов го крши кодексот на фер изборна кампања

Интегрален текст од реакцијата на ОК ВМРО ДПМНЕ Струмица

Коста Костадинов го крши кодексот на фер изборна кампања. Синоќа активисти на СДММ лепеле изборни плакати на локации на штабови на ВМРО-ДПМНЕ.

Јасна е намерата на губитниците да испровоцираат омраза и насилство.

Ова е прв пат во модерните изборни процеси во Струмица еден кадидат да ги прелепува изборните плакати на политичкиот опонент. Ова е доказ колку тежи зборот на Костадонов. Насилството и злобата се крие позади лицемерната насмевка.

Ги повикуваме активистите на СДСМ да не подлегнуваат на ,,диктаторските” идеи на Костадинов, бидејќи живееме во Струмица и повторно ќе треба да се  погледнеме во очи и по завршувањето на локалните избори. 

Share via
Copy link