fbpx

Tags : Богданци

Склучен договорот за реконструкција на улици и поставување на гумени

Општина Богданци потпиша договор за реконструкција на улици и поставување на гумени лежечки полицајци на територијата на општина Богданци. Станува збор за реконструкција, односно порамнување, поставување на рабници, тампонирање и поставување на бехатон плочки на дел од улица Карпошева (со должина од 352 метри) како и за замена на веќе поставените лежечки полицајци во село […]

Ќе се реставрира урбаната опрема на брана „Паљурци“

Општина Богданци по спроведената постапка за јавна набавка избра правно лице за реставрација на постоечката урбана опрема на територијата на општина Богданци. Активностите ќе ги изведува Занаетчија ВУДИ МИЦЕВ Богданци и истите се однесуваат на замена на старата ограда со нова, замена на старите клупи со нови, доработка и обработка на маси како и реставрација […]

Во Богданци ќе нема повеќе излевање на фекалии во реката

Општина Богданци го реши проблемот со мешањето на фекалните и атмосферските води кои се излеваа во реката Луда Мара заради затнување на колекторскиот систем од наноси, при секои обилни врнежи. Деновиве, ангажираната фирма по распишаниот тендер која понуди најниска цена – ,,Вод Вар Инженеринг ’’ од Скопје, ги заврши активностите за изградба на атмосферска канализација […]

Богданци:Избран проектот на четвртата форумска сесија од Проектот „Зајакнување на

Синоќа во ООУ „Петар Мусев“, Богданци беше одржана четвртата форумска сесија во рамки на Проектот „Зајакнување на општинските совети“ (  кој е финансиски поддржан од страна на Швајцарската Агенција за развој и соработка (СДЦ), а се имплементира од Програмата за развој на Обединетите нации), во општина Богданци. На сесијата присуствуваа вкупно 42 граѓани, 5 члена […]

Објавен оглас за реконструкција на шест улици во Богданци

Министерство за транспорт и врски на РСМ на официјалната страна на бирото за јавни набавки објави оглас за јавна набавка за градежни работи за подобрување на инфраструктурата на локалните патишта во избрани општини согласно изработени основни проекти Дел 1, Дел 2, Дел 3, Дел 4 и Дел 5. Во рамки на делот 5 ќе се […]