AMD Strela

 

Јаневски:Градкиот парк е гордост на Струмица

Јаневски:Градкиот парк е гордост на Струмица
Објавено на: 05 Oct 2017

Интегрален текст од прес конференцијата на Коста Јаневски, кандидат за градиначалник на Струмица од СДСМ

Градскиот парк е нашата гордост Тој во изминатите години прерасна во вистинско место за уживање и рекреација. Во сета оваа прекрасна околина со езерцето, стадионот и спортските терени, продолжуваме со реализација и остварување на сите останати потреби за овој простор да функционира беспрекорно.

 Зад стариот објект на АТШ Берово, ќе изградиме функционална целина која ќе биде покриена со ридест зелен појас, со пешачки, велосипедски и скејт патеки и паркинг за посетителите на градскиот парк.

 Останатиот простор ќе биде хортикултурно уреден каде што е предвидено да бидат поставени клупи и куќарки како видиковец, патеки за трчање и дел за пикник, со посебна локација за парк за миленици, простор за картинг и многу други содржини кои дополнително ќе го разубават и ќе му дадат живост на СРЦЕТО НА СТРУМИЦА.

 Целиот простор ќе се преуреди со парковско зеленило и дополнителна урбана опрема каде граѓаните ќе имаат можност да одмараат и рекреираат во слободното време.

Системот за паметно осветлување во градот Струмица за прв пат ќе биде имплементиран во овој дел од градскиот парк. Тоа ќе го направиме преку посебни единици кои ќе бидат интегрирани во постоечкиот систем за јавно осветлување, а ќе овозможуваат заштита на животната средина и заштеда на енергија.

 Поради актуелниот и забрзан развој на градот во делот кај Касарната, во наредните четири години најголем акцент ќе ставиме на изградба на нова патна инфраструктура. Ќе изградиме ново булеварско решение кое ќе го поврзува градското јадро покрај Светиилискиот канал, кое граничи со новиот урбан простор на Касарната, и Софилар,преку кој ќе се одвива комплетна собраќајна поврзаност  продолжувајќи кон населеното место Добрејци.

 Почитувани граѓани,

 Ќе градиме Општина по ваша мерка и во ваш интерес.

 Носиме ЖИВОТ ВО СТРУМИЦА, ЗА СИТЕ!

Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK